Je backups uitbesteden aan een ICT bedrijf

Een modern bedrijf is voor een steeds groter deel afhankelijk van goed functionerende ICT. Dat geldt niet alleen voor de gebruikte hardware, maar ook en vooral voor de data. Waar bewaar je je gegevens en hoe zorg je ervoor dat je die niet kwijtraakt?

Gegevens kwijt

Het is voor veel ondernemers een horror-scenario. Na brand, diefstal of vandalisme is het computersysteem ernstig beschadigd. De gegevens van de harde schijf zijn evenzeer beschadigd, niet meer meteen toegankelijk of misschien voor altijd vernietigd. Het kan de hele bedrijfsvoering vertragen en in het ergste geval kan het ertoe leiden dat je de deuren kunt sluiten. Dat is uiteraard niet de bedoeling. Die gegevens mogen niet kwijtraken!

Gegevens bewaren

De simpelste manier van het veiligstellen van gegevens is het regelmatig maken van een backup. Maar hier gaat het heel vaak mis. Het instellen van een backup, zodat de juiste gegevens worden veilig gesteld, blijkt moeilijker dan verwacht. Het komt helaas maar al te vaak voor, dat in een backup nu juist alle gegevens van toegevoegde projecten blijken te ontbreken. Of de backup-schijven blijken al geruime tijd vol te zitten. Soms blijkt een backup zelfs te zijn uitgeschakeld. Dat kan beter en veiliger!

Veilig!

Het instellen, uitvoeren en beheren van een backup kun je het beste overlaten aan een professioneel ICT bedrijf. Het ontslaat je van ICT zorgen zodat je je kunt richten op je bedrijf. ICT uitbesteden is een investering die zichzelf altijd terugverdient.